Många personer gillar att åka ut och fiska oavsett vilken tid på året det är. De flesta föredrar att fiska under sommaren eftersom det är varmare. Men det är lika möjligt att fiska under de andra årstiderna. Det vanliga är att man beger sig ut tidigt på morgonen och sedan är borta en hel dag, eller flera dagar.

Packningen förbereder man ofta dagen innan så det bara är att ta med sig väskan, fiskespöet och sedan ge sig iväg. Vissa äter frukost hemma medan andra tar med sig ett gott Wasa knäcke eller annat bröd som de kan äta när de kommit till fiskeplatsen.

Men förutom frukosten är det många som inte tänker på att ta med sig mer mat. Det rekommenderas därför att du packar med dig mer än ett gott Wasa knäcke att äta till frukost. Eftersom det inte är säkert att du kommer fånga någon fisk eller ha en restaurang i närheten behöver du något att äta under dagen.

Viktigt med mat

Det är viktigt att du äter rätt för att orka med en lång fiskedag. Äter du inte tillräckligt kommer du även inse att din koncentration inte är så bra som den ska vara. På grund av detta rekommenderas det att du tar med dig en del mat på fisketuren. Planera därför en god matsäck att ta med dig ett par dagar innan du ska åka iväg.

Bra utflyktsmat

Den bästa maten du kan ta med dig är sådan som du inte behöver värma upp, som pastasallad, kycklingsallad och smörgåsar. Vissa väljer dock att ta med sig sådant som kan grillas, till exempel varmkorv och hamburgare. Men om du befinner dig någonstans där du inte får starta en liten eld är det bäst att hålla sig till kalla maträtter. Många tycker dessutom att sallader är mycket godare att äta utomhus.

Förvaring av maten

Om du ska fiska under sommaren när det är som varmast är det rekommenderat att du tar med dig kylklampar och en kylväska. Maten blir snabbt dålig om det är varmt ute. På vintern måste du istället se till att din mat inte fryser. Det kan du även göra med hjälp av en kylväska, skippa endast kylklamparna. Det finns även väskor som går att värma en aning. De finns i flera storlekar så du kan ta med dig den ifall du kommer befinna dig på en båt under fisketuren.