Om du har fått upp ögonen för fiske har du mycket spännande att se fram emot. Fiskevärlden är stor och det finns mängder med fiskemetoder och fiskeutrustning att testa. När du är nybörjare inom fiske är det inte helt enkelt att veta vart du ska vända dig för att hitta kvalitativ fiskeutrustning. Men det finns ett väldigt brett sortiment fiskeredskap hos olssonsfiske.se om du behöver fiskeprylar till ditt nya intresse.

Investera i ett haspelspö

När du ska börja fiska ska du fundera över vad du ska fiska för sorts fisk. När du vet det kan du investera i ett fiskespö. Du behöver inget dyrt spö för att komma igång. Du kommer långt med ett vanligt haspelspö som är i mellanstorlek. Ett haspelspö i låg- eller mellanklassvarianten har en kastvikt på ungefär 5-25 gram. Det är ett viktintervall som är relativt lågt och som gör att du kan använda de flesta beten på det. När du har ett sådant spö kan du testa på små spinnare, gäddjiggar, spinnerbaits och wobblers. Du kan helt enkelt testa de allra flesta förekommande beten på marknaden. Ett haspelspö är väldigt lätt att hantera och fiska med. Ett sådant fiskespö kräver ingen lång invänjningsperiod heller.

Köp olika beten

Ett tips när du ska välja ut ett fiskespö är att inte välja ett för mjukt sådant. Fiskespöet bör ha en viss styvhet för att kunna klara av flera olika beten. Eftersom det finns ett väldigt brett sortiment fiskeredskap hos olssonsfiske.se kan du alltid rådfråga dem när du ska köpa spö. Då kan du få bra tips och vägledning kring vad som skulle kunna vara ett bra fiskespö för just dig. Du kan även vända dig till proffs när du ska köpa beten. Men för att vara beredd på flera olika situationer i början av din fiskekarriär kan du ha vanliga spinnare, wobblers, jigghuvuden, shadjiggar och beteslås. Ett tips är att du varierar storleken på betena så att du kan fiska i olika vatten.

Börja fiska från en båt eller brygga

Att börja fiska från en brygga eller att stå vid en sjökant är bra. Du kan även fiska från en båt. Allt är en smaksak och vad du ska börja med beror på vad du själv föredrar. Om du vill fiska från en båt duger en roddbåt gott och väl. När du har blivit varm i kläderna kan du alltid köpa ett nytt fiskespö och nya beten allt eftersom du utvecklas.

Hitta inspiration på nätet

Om du vill lära dig mer om fiske kan du med fördel använda internet. Där finns det massivs med videos och texter som du kan använda för att bli en bättre fiskare. På sociala medier kan du även hitta duktiga fiskare som du kan få bra tips och råd ifrån.