I Sverige finns det massvis av åar, sjöar och andra vattendrag som lämpar sig för fiske. Både svenskar och internationella turister har upptäckt glädjen med en lyckad fisketur. Under långa dagar i naturen behövs god dryck för att hålla humöret på topp.

Så vad passar bäst att dricka när man fiskar? Kanske allra viktigast är att släcka törsten. Under varma sommardagar kan det vara gott med något kallt och kolsyrat. Tidigt på morgonen och på förmiddagen är kaffe en ovärderlig dryck för att få lite extra energi och kunna koncentrera sig på fisket. När du kommer hem efter en lång dag är det perfekt att varva ner med prisvärd cava från Spanien som brukar vara härligt friskt och gott.

Kort fisketur

För en kort fisketur brukar valet av dryck inte vara lika avgörande. Ofta räcker det gott att ha med sig en vattenflaska. Annars handlar mycket om dina egna preferenser. Kaffe, te eller energidryck är inte dumt att ha med. Koffein får en fiskare att vakna till och bli lite piggare, särskilt om du vet med dig att du är morgontrött.

Lång fisketur

När du tänkt vara ute länge på fisketur är det klokt att fundera kring vätskebehovet. Kaffe och te piggar upp, men agerar också vattendrivande. Du behöver mer vatten och även någon dryck som är bra på att släcka törsten. Juice eller någon form av kolsyrad dryck kan fungera bra. Om du inte kör något fordon fungerar öl eller mousserande vin som cava. Ju längre du tänkt vara ute, desto viktigare blir förvaringen av dryckerna. Du kan behöva en termos eller en kylväska.

Varva ner efter fisketuren

När du kommit hem och bara vill koppla av, förhoppningsvis med en stor fångst, behöver inte fundera lika mycket. Föredrar du till exempel whiskey är det inte fel att hälla upp ett glas. Föredrar du vin kanske du väljer cava eller någon personlig favorit bland dina viner. En kall öl brukar vara en riktig klassiker för svenska fiskare. För att summera finns gott om alternativ för dig som gillar fisketurer. Bäst är att välja något som passar just dig och den typ av fisketur du ska ut på.