Bra fiskeplatser blir snabbt populära, och det är inte särskilt kul för dig som fiskare att behöva konkurrera med främlingar om fisk – särskilt om du är hobbyfiskare som helt enkelt vill unna dig en stund för dig själv och vännerna medan ni fiskar i lugn och ro!

Om du har en ATV, eller fyrhjuling som det även heter, i garaget kan du däremot ta dig till ställen som inte är lika populära bland fiskare, eftersom de är svåråtkomliga med bil och kräver lång och hård hajkning om man går till fots. Det blir ett utmärkt sätt att kombinera två roliga hobbies på! Det här är hur du kommer igång.

Offroad-fiske med ATV

Först behöver du förstås ha rätt utrustning. Det innebär en lämplig ATV, bra fiskespö och allt bete du kan tänkas behöva. Därefter behöver du se till att du får plats med allt på din ATV, vilket är lättare sagt än gjort. Om du inte får plats med utrustningen bak på din ATV kan du köpa ATV tillbehör som exempelvis ett rack som du monterar längst bak. Det innebär att du kan binda fast dina spön till racket samt din fiskelåda med allt material.

Att köra ATV är särskilt populärt när det gäller isfiske, men det kräver en del extra utrustning som snabbt blir dyrt och det gäller att hålla koll på de regler och risker som gäller för fyrhjulingar. För dig som helt enkelt vill njuta av lite offroad-fiske behövs inte mer än ett passande rack, fiskeutrustning, bränsle och förstås ATV:n. Dessutom behöver du förstås ha med dig vatten, mat, kompass och övrig hajkingutrustning. Bjud med vännerna så blir det ännu säkrare!

Var i landet blir bäst?

För dig som är nybörjare på fiske är det viktigt att du tar in så mycket information som möjligt innan du sätter igång och fiskar till nästa sommar – ta gärna hjälp av en erfaren kompis för att reda ut var i närheten som det blir bäst för fiske med ATV!

Det går alldeles utmärkt att fiska med ATV varsomhelst i landet nära lämpliga sjöar och med mycket skog. Helst vill du förstås komma lite djupare in i landet, eftersom du då slipper konkurrera med andra fiskare om bra platser.

Det är viktigt att ha registreringsformen i åtanke. Om din ATV inte är registrerad får den endast köras inom ett inhägnat område. Det gäller därför att registrera maskinen om du tänkt åka på väg och dylikt!