Det har länge varit populärt att åka på fiskeresor. Vissa väljer att endast åka bort över en helg medan andra gärna åker bort ett par veckor eller mer. Skulle du vara intresserad av att åka på en fiskeresa men inte gjort det tidigare, finns det några saker du bör tänka på när det kommer till packningen.

Det första du bör tänka på är hur långt du ska åka och vilket fordon du kommer köra. Detta kan nämligen avgöra hur mycket packning du måste ta med dig. Om du äger en bra familjebil kan du oftast få plats med allt du behöver. Har du en liten bil, eller ingen, kan det kanske vara dags att skaffa en. Om inte, kan du alltid hyra en bil istället.

Några uppenbara saker du behöver är självklart utrustning vilket varierar beroende på om du ska havsfiska eller fiska i sjö. Utrustningen innebär fiskespö, krokar och så vidare. Sedan kan det vara bra att ta med dig tält, sovsäck och sådant om du ska bo i naturen.

Packa för en dagstur

Om du endast ska vara borta över en dag kommer du inte behöva jättemycket packning. Det viktigaste är att du har fiskespö, drag eller bete samt rätt kläder. Du kan även ta med ett extra ombyte kläder ifall det skulle behövas. Kanske en liten matsäck om du inte skulle få någon fisk du kan äta.

Packa för en längre fiskeresa

Om du däremot ska vara borta lite längre behöver du mer packning. Beroende på var du ska fiska kan du behöva bära din packning en bit. Därför måste du tänka på att packa lätt. De viktigaste sakerna du behöver är självklart kläder, en kniv, fiskeutrustningen, ficklampa, toalettpapper, ett par påsar till skräp och ett första hjälpen-kit. Sedan kan du behöva sovsäck och sådant ifall du ska sova i naturen. Beroende på var du ska fiska kan det även vara bra att du tar med dig tändstickor, vatten och lite mat. Frystorkad mat kan vara det bästa alternativet eftersom det inte väger särskilt mycket.

Har du däremot möjlighet att köra med bilen ändra fram till fiskeplatsen kan du ta med dig i stort sett allt du vill ha med dig och inte endast det du behöver.