Det är inte alltid jättelätt att hitta ett bra fiskevatten. Ett tips på vad du kan göra är att ta en titt på en karta som visar omgivningen av där du bor. Det kan hjälpa dig att hitta vattendrag. Sedan måste du ta reda på ifall det finns fisk i det vattnet och om det är tillåtet att fiska där.

Var fisken finns

Kort sagt finns det ofta fisk i de allra flesta vatten, men hur mycket fisk det finns kan variera. Genom att gå in på den lokala fiskeklubbens hemsida kan du hitta mer information om vilka fiskarter det finns. Fiskeklubbarna brukar dessutom vara duktiga på att hålla informationen uppdaterad, så du kan ta reda på ifall fiskebeståndet har förändrats. Skulle du vilja fiska på vintern, alltså isfiska, kan du på hemsidan ta reda på ifall det är möjligt. Det är nämligen viktigt att isen håller för detta. Sist men inte minst kommer du även hitta information om fiskekort för området samt regler som kan gälla.

Att fiska i havet

Havsfiske kan du göra i stort sett i varje kuststad som finns. Du behöver dessutom inte ha ett fiskekort eller liknande tillstånd. Det du bör räkna med ifall du vill fiska i havet är att det kan vara svårt att hitta ett bra ställe, i alla fall om du vill fiska från land. Fiske på stranden går inte eftersom det är ofta för grunt, det är inte tillåtet på privata bryggor och i hamnen kan vattnet vara för förorenat. Att fiska från en båt är därför många gånger det bästa alternativet.